Sådan bliver forårets og sommerens trends

Bedst som vi kom over julen, og håbede på det gode vejrs komme, måtte vi sande at udsigterne til godt vejr ikke er særligt gode. Det skal dog ikke komme i mellem os, og det skal så absolut ikke forhindre os i at kigge lidt fremad. Det er nemlig snart – ifølge kalenderen om ikke andet – ved at være tid til foråret, og det betyder nye trends og farver. I dette blogindlæg skal vi kigge lidt nærmere på forårets- og sommerens trends, så du kan blive godt klædt på til den – forhåbentligt – gode og lange sommer.

Men, inden vi kigger lidt fremad, lad os da reflektere lidt over moden i 2013. Det er nemlig ikke alle trends fra det forgangne år, der fortjener at blive smidt ud til højre – og vi kan med rette forvente, at nogle af de samme farver og trends går igen i år. Så hvad karakteriserede 2013, og hvad kan du med fordel beholde i klædeskabet lidt endnu?

Trends der fortsætter fra 2013

Hvis du følger lidt med i herremoden, så kan det være svært at danne sig et kontinuerligt overblik – og ofte må man acceptere, at man ikke kan følge med i det hele. Sidste år var absolut ingen undtagelse, og der kom mange nye trends til verden, som modemanden kunne eksperimentere og boltre sig med. Her på 2trendy har vi heldigvis et godt team, der holder øje med herremoden – således at vi kan tilbyde et bredt og lækkert udvalg til dig. Det er om noget en omskiftelig verden, og hvis man hviler på laurbærrene så kommer man hurtigt bagefter.

Det forholder sig heldigvis således indenfor herremoden, at der er nogle trends og udtryk, der aldrig går af mode. Hvis du er en af de unge mænd, der godt kan lide at klæde sig pænt – men har opgivet at følge hver enkelt trend, og ikke har et stort udvalg af de nyeste farver, så kan vi trøste dig med at den klassiske og simple stil aldrig går af mode. Hvis du har et fint udvalg af jeans, t-shirts og sweatshirts – så bliver du i hvert fald aldrig totalt umoderne. Personlig stil handler trods alt om at finde sit eget udtryk, og udvikle den del af herremoden, som netop du synes om.

Behold støvlerne

De sidste par år har vinterstøvlerne fået etableret sig som en del af herremoden, og det er absolut noget vi synes om her på 2trendy. Hvis du har et par lækre vinterstøvler stående, så kan du så absolut beholde dem noget tid endnu. De er tilmed ideelle sådan som vejret opfører sig lige nu – og et par støvler passer faktisk ualmindeligt godt til de flestes tøjstil.

Der er rigtigt stort potentiale i et par støvler, og vi er kommet langt siden den klassiske og meget tunge støvle fra Wolverine eller Timberland. Du kan nu finde et væld af forskellige modeller fra alle de kendte mærker, og særligt mærker som Boxfresh, Hub og Selected laver nogle lækre vinterstøvler. Den type støvle du vælger er naturligvis med til at skabe et samlet look, og uanset om du er til skovmandsskjorter eller jakkesæt, kan du komplementere dit look med et par støvler.

Boxfresh Lea Bitter ChochHub Woisley BlackSelected Sel Rich Brown

Behold blazeren

Det har aldrig været umoderne at eje en lækker blazer – og det bliver det formentlig heller ikke. Sidste år kunne man finde mange eksempler på blazere i plaid og uld, der skabte lidt variation og fornyelse til den klassiske, sorte blazer.

Hvis du fik investeret i en blazer i plaid eller uld, så skal du så absolut beholde den i garderoben – og hvis du ikke fik købt én, så du kan heldigvis nå det endnu. En af favoritterne hos os er Minimum Edi Army, der lige nu kan fås til spotpris. Et godt tip er at holde resten af dit outfit meget simpelt, når du har en uld blazer på. Her kan du med fordel tænke i lyse jeans, hvide skjorter og – naturligvis – støvler.

Minimum Edi Minimum Sam Asphalt Selected Ahorn Blac

Behold den mønstrede skjorte

Mønstre og farver kendetegnede i høj grad 2013 – og det kan kun glæde de eventyrlystne unge mænd. En af de trends vi mærkede en del til her på webshoppen, var den store interesse i skjorter med spændende farver og mønstre. En mønstret skjorte kan tilføje lidt ekstra kant til en konformt outfit, og det er en spændende måde at udtrykke sig på.

Hvis du elsker mønstrede skjorter, så gælder samme tommelfingerregel som ved uld blazeren. Hold dit outfit simpelt, og lad den mønstrede skjorte komplementere din stil på en smagfuld måde. Hvis du har gang i for mange mønstre og farver, kommer du nemt til at se sjusket ud. Lad den mønstrede skjorte komme til sin ret, ved at nedtone resten af tøjet.

Cityfellaz Daisy  Just Junkies HawaiiDr. Denim Room Printed

Det var en hurtigt gennemgang af de trends og beklædningsdele, som vi her på 2trendy forventer at se mere til i det nye år. Hvad beholder du selv? Lad os høre fra dig i kommentarerne.

Trends i 2014

Nu har vi fået samlet lidt op på de dominerende trends i 2013, og snakket lidt om hvad vi forventer at se igen i år. Så nu kan vi med rette, og med god samvittighed, kigge lidt fremad. Det skal nemlig handle om de tendenser vi forventer at se til foråret og henover sommeren. I den forbindelse har vi fået lidt hjælp, som forhåbentligt kan give et nuanceret og helstøbt billede af forårets- og sommerens trends.

Feinschmeckeren

Den første vi skal høre lidt fra, er blogger og feinschmecker Nicolai Klingenberg. Nicolai står bagsiden My-Pleasure.dk, hvor du kan læse om alt lige fra fede biler til gourmetmad. Nicolai Klingenberg har bl.a. været i Go’ Morgen Danmark flere gange og har interviewet ejendomsmægleren Jeppe K samt utallige, velklædte mænd.

Har du et bud på hvilken slags stil vi kommer til at se i gaderne i 2014?
Forhåbentligt en masse personligt. Bare fordi ”noget” er pænt på en catwalk, så er det ikke sikkert, det passer til alle. Copy+paste looks kan nemt blive dødkedeligt. Jeg er stor tilhænger af, at folk sætter deres eget præg på sagerne. Det kan være de helt små detaljer, der gør den helt store forskel. Det kan være et arvet ur, manchetknapper, et vintage slips eller en særlig ”pin” til knappehullet. Sidstnævnte kan være noget, der har relevans til en hobby, jobbet eller noget familie-relateret. Hovedbeklædninger i form af kasketter eller hatte kan også være en absolut velfungerende prik over i’et.

Hvis du skulle give ét råd til vores læsere, om hvilket stykke tøj de skal købe nu og her – hvad ville det så blive?
Det må være en halv-casual blazer. Den kan bruges til stort set alt; pæne bukser, jeans, chinos og sågar korte bukser. Den kan bæres over en T-shirt eller en skjorte. Med en skjorte kan der ydermere bæres bowtie eller slips. Og er man uformel, kan ærmerne nemt få et opsmøg.

Bloggeren

Den næste vi skal have inputs fra, er en blogger og velklædt, ung mand ved navn Emil Braasch. Emil har bloggen Emil Braasch, og blogger om alt fra mode til hverdagsting.

Hvilke farver tror du, at vi vil se i foråret og til sommeren?
Uden at tøve, vil jeg sige at mænd meget konservative i deres stil. Dog synes jeg at det er vigtigt at eksperimentere, før man finder det helt rigtige tøj og de helt rigtige farvekombinationer.

Jeg tror mange mænd gerne vil være sikre i deres tøjvalg, og derfor vælger farver som sort, blå og grå. En farve som jeg synes har manglet de sidste mange år er grøn. Ikke en mørkegrøn, men en lysere grøn, som jeg håber, og kan forestille mig endelig får sit indtog på modescenen.

… og hvilke farver skal mænd absolut holde sig fra?
Jeg vil ikke sige at man skal holde sig fra farver, men derimod være mere opmærksom på ikke at blande alt for mange. Forskellige farver er gode, men det bliver et sandt kaos med for mange af dem.

Hold outfittet i klare farver med gode kombinationer – eksperimentér med dem!

Har du bud på hvilken slags stil, vi kommer til at se i gaderne i 2014?
Jeg tror, at en mere formel stil er godt på vej ind på streetwear fronten. Fx blazere, lignende jakker, formelle sneakers og meget rene linjer.

Jeg elsker også den sporty stil rigtig meget, så jeg regner stærkt med at den forsætter!

Hvis 2013 var kendetegnet meget ved print og motiver, hvad kommer så til at kendetegne 2014?
Som sagt kendetegnede print 2013 rigtig meget, men den trend fortsætter godt ind i det nye år. En anden ting vi har set meget af er tendensen med logoer og statements som har fyldt rigtig meget i modebilledet.

Ud over det tror jeg også at striber bliver et hit, samt pastel- og spektralfarver.

Hvis du skulle give ét råd til vores læsere, om hvilket stykke tøj de skulle købe nu og her – hvad ville det så blive?
Det er nok en ting mange vil synes er vildt underlig, men lige nu kan jeg klart anbefale en strik eller trøjer med rullekraver. Mange har nok dårlige associationer med grimme striktrøjer fra gamle mennesker, men det er virkelig et item, der har slået igennem på det sidste!

Indkøberen

Den sidste vi skal høre fra, er Martin. Martin er vores helt egen indkøber her på 2trendy, og det er ham der sørger for, at vores udvalg er spændende og moderne.

Hvilke farver tror du, at vi vil se i foråret og til sommeren?
Jeg tror personligt at bunden, altså dine jeans eller shorts, er sorte – eller generelt bare mørke. Det er også det vi ser i modebilledet nu, hvor det er black on black, eller black and white. Jeg tror dog, at vi kommer til at se en del farver på toppen til foråret, hvor baltic print kommer i diverse farver. Til denne top skal skoene gerne matche i farven, dog tror jeg at hvide sneaks bliver stort.

Stilen bliver stadig den lidt ’streetede’ blandet med fashion. å man får et twist af begge.

Har du bud på hvilken slags stil, vi kommer til at se i gaderne i 2014?
Som jeg snakkede om, tror jeg at vi får lidt mere friske farver ind. Og at få det til at matche bliver et kendetegn. Som sagt med eksempelvis t-shirt eller trøje og sko. Folk bliver mere og mere bevidste om hvad de gerne vil have, og jeg tror, at folk bliver mere villige til at gå i det lidt skæve, altså det lidt mere specielle, og derved tør at skille sig ud.

Hvis du skulle give ét råd til vores læsere, om hvilket stykke tøj de skulle købe nu og her – hvad ville det så blive?
Køb et par sorte slim jeans. Det bliver en basic ting i dit outfit, og et par man altid kan bruge. Vi står jo i den heldige situation, at vi har et stort udvalg af jeans – og selvfølgelig også i sorte eller mørke jeans. Så er du i tvivl om hvor de skal købes, kan vi sagtens hjælpe dig ;-).

Det var afslutningen på vores inputs fra tre velklædte og velinformerede herrer, og her fra 2trendy skal der lyde et stort tak for deltagelsen. Har du nogle kommentarer til ovenstående – og er du enig med de tre unge mænd? Lad os endelig høre fra dig i kommentarerne eller på vores facebook-side.

Resten er op til dig

Således kom vi til afslutningen på dette blogindlæg – og vi håber naturligvis, at du har fundet inspiration til dit næste indkøb. Her på 2trendy forsøger vi altid at imødekomme ønskerne fra vores kunder, og vi har en mission om at tilbyde et bredt udvalg indenfor herremoden. Nu hvor du har fået lidt inputs til de kommende trends, er resten op til dig. Lad dig inspirere af tidens trends, men skab dig egen og helt personlige stil. Det tror vi på, at du kommer længst med.

Husk at du altid kan finde 2trendy på Facebook, Google+, Twitter og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *