Interview: Les Deux

Det er vist de færreste unge mænd, der endnu ikke er stødt på mærket Les Deux. Les Deux er startet af to unge gutter fra København, der startede drømmen om et tøjmærke med en H&M t-shirt og et par hjemmesyede militærlapper. I dag rejser de verden rundt, fremviser deres kollektioner på messer og samarbejder med kendte, danske designere. Men hvordan starter man sit eget tøjmærke, og hvordan får man overhovedet ideen til det? Det har vi snakket lidt med Andreas fra Les Deux om.

Les Deux – Den spæde start

Det står nok klart for de fleste, at man ikke bare lige laver sit eget tøjmærke, en stor kollektion – og derefter får succes med det. Alligevel valgte drengene bag Les Deux at kaste sig ud i projektet. Hele projektet startede med en hjemmelavet t-shirt, som i al sin enkelthed var en H&M t-shirt med påsyede, hjemmelavede militærpatches.

”Jeg havde altid drømt om at starte et eller andet. At være uafhængig af andre og leve drømmen som iværksætter – selvstændigt” siger Andreas Von der Heide.

Andreas var vild med den hjemmesyede t-shirt, og de to gutter besluttede sig for, at nu skulle det være. Der blev taget kontakt til en indisk producent, og den hjemmesyede t-shirt skulle nu produceres i de første 500 styk.

Vi fik fat i en Indisk producent, som var klar på at hjælpe os, men der var et minimum på 500 stk. Vi troede på det og inden for et par måneder var min lille 2 værelses fyldt med t-shirts. Det var de spæde tanker til hvad der i dag er Les Deux” lyder det fra Andreas.

Men, det svære er som bekendt ikke at få den gode ide – men derimod at få ført den ud i livet. Og Les Deux har da også oplevet de svære tider, hvor der virkede som om intet ville lykkedes.

De største udfordringer var i starten at få butikkerne overbevist om, at de skulle sælge vores varer. Vi var to glade drenge, der kørte DK tyndt i en gammel bil for at sælge vores tøj. Alle butikker afviste os undtagen STV i Århus og en butik i Helsingør”.

Heldigvis fik drengene fra Les Deux slået hul igennem, og siden er det gået slag i slag. Da vi talte med Andreas var de på vej til USA – så er der altså sket lidt, siden drengene kørte rundt i lille Danmark med papkasserne fulde af t-shirts.

Det været en udfordring, at skulle gå fra et lille t-shirt brand til en rigtig tøjforretning, messer, leveringer etc. Det har været en vanvittig læreproces, som stadig er i gang” siger Andreas.

Mere god stil – mindre high fashion

De fleste danske modemærker beskæftiger sig ikke så meget med high fashion – og det er Les Deux heller ikke interesseret i. De unge, danske mænd har trang til god stil og streetwear. Det har drengene bag Les Deux fanget, og deres målsætning har fra startet været, at deres kollektioner skulle signalere stikker stil og fed attitude.

Hos os handler det ikke så meget om high fashion, men om god stil og den rigtige attitude”.

Og noget tyder på, at Andreas og kompagnon ramte plet med denne vision, for Les Deux blev en succes fra dag et. Allerede i løbet af en sommer fik det spritnye tøjmærke solgt deres første 500 t-shirts – hvilket er mere eller mindre uhørt indenfor modebranchen. Den gode stil følger fortsat Les Deux, og her på 2trendy er vi intet mindre end vilde med den minimalistiske stil. Ifølge Andreas er faktisk ikke så svært at lave fedt modetøj, det handler blot om, at man også gerne selv vil have det på.

Vi ser selvfølgelig, hvad der sker i markedet, og tager så vores pitch på det. Der er også tider, hvor vi ikke lige rammer plet, men som udgangspunkt handler det om, at hvis vi selv ville gå i det, så skal det nok gå”.

Inden vi lod Andreas fortsætte videre til det store Amerika, så skulle vi naturligvis lige have den sidste insider-viden. Hvad er sommerens must-have fra Les Deux?

Jeg er svært glad for vores nye Nørgård skjorter, som er helt simple med vores klassiske og stilrene romertal på brystet. En lille detalje på en ellers stilren skjorte. Derudover er vores Co-lab med Mads Nørgaard nok denne sæsons must have fra os” lyder det fra den unge modemand.

Her fra 2trendy skal der lyde et tak til Les Deux og Andreas Von der Heide, for deltagelsen i dette lille interview. Vi håber du nød at læse med – og at dette lidt anderledes blogindlæg var interessant. Inden vi slutter helt af, skal du naturligvis ikke snydes for at se mere til den spændende kollektion fra Les Deux.

les-deux-blue  les-deux-norgaardles-deux-haapanen les-deux-keeper-navyles-deux-snap-bourdeaux les-deux-snap-navy

Husk at du altid kan finde 2trendy på FacebookGoogle+Twitter og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *