Den ultimative Nytårs-guide

Vi har fået overstået Juleaften, og det har forhåbentligt været en fornøjelig og hyggelig tid. Men, nu kan vi atter se fremad mod den næste store fest – ja, årets største fest – Nytårsaften. Hvis du er heldig, så har du fået nogle bløde pakker med lækkert Nytårstøj, men de fleste kan dog ikke komme udenom at skulle investere i lidt Nytårstøj selv. Det er vi naturligvis glade for hos 2trendy, og vi er særligt glade for, at mange unge mænd vælger at købe deres Nytårstøj hos os.

De fleste vælger at klæde sig lidt ekstraordinært i forbindelse med Nytårsaften, og hvis man ikke skal være lidt fornem på årets sidste dag – hvornår skal man så? I dette blogindlæg vil vi her på 2trendy gerne hjælpe dig ind i det nye år på den bedste, fedeste og sjoveste måde, så vi har sammensat den ultimative Nytårsguide. Her vil du kunne finde information om alt lige fra valg af cigar til valg af tøj. God læselyst.

Sådan finder du den rigtige cigar

A cigar smoking man poses with a bottle of whiskey and a bottle of beer, ca. 1900Hvis du er en ung mand, så har du sikkert allerede haft en cigar i munden flere gange – og det er for mange en fast tradition, at tænde op i en stor cigar Nytårsaften. Nogle er helt vilde med cigarer, medens andre skal anstrenge sig for at ikke kaste op. Hvordan du forholder dig til selve smagen, kan vi ikke hjælpe med – men vi kan komme med nogle råd til, hvilken cigar du skal vælge.

En god cigar kan komme i mange forskellige størrelser, og smagen ligeså. Hvis du er på udkig efter en god cigar, så kan du med fordel kigge efter en Nytårscigar, der er håndrullet og med et Long Filler-indlæg (rullet af hele tobaksblade). Det anbefales ligeledes, at cigar-tobakken skal være vellagret.

Det du kan forhøre dig efter, når du er på udkig efter den helt rigtige Nytårscigar, er størrelsen og dermed også smagen. Størrelsen på cigaren har nemlig en effekt på cigarens smag – men i højere grad, bør du måske vælge størrelsen ud fra et tidsmæssigt perspektiv. Hvis du allerede på forhånd ved, at du ikke kan lide smagen af en cigar – eller at du ikke får lang tid til at nyde cigaren – så vil det måske ikke være smart, at vælge den længste og største cigar du kan finde. Hvis du leder efter en potensforlænger prale-genstand, så kunne du i stedet vælge en større flaske champagne.

Nu hvor du har udvalgt nogle contenders til din Nytårscigar, der er håndrullede, har et Long Filler-indlæg og er perfekte i størrelsen – så kan du finde den helt rigtige, ved at tjekke (eller forhøre dig) om cigarens rating. Det er nemlig således, at man vurderer cigarer på en skala fra 0-100 – hvor 100 naturligvis er de bedste. Det kan være en god måde, at vurdere cigarerne imod hinanden på. Du kan dog med fordel forhøre dig hos forhandleren om, hvilken cigar han tror, vil passe til dine smagsløg og erfaring.

Gode cigarer

Som udgangspunkt er der rigtigt mange gode cigarer, at vælge imellem – også fra andre lande end blot Cuba, der traditionelt set har været kendt for deres store cigarer. De klassiske cubanske cigarer, der dog fortsat holder en høj kvalitet er eksempelvis en Cohiba eller en Montecristo. Det er kraftige cigarer, der smager af meget – så hvis du er meget sart, eller ikke kan fordrage cigarer, så er de måske ikke det rigtige for dig.

Den Dominikanske Republik laver også rigtigt gode cigarer, med flagskibet Davidoff i spidsen. Ifølge cigar-aficionado Michael Iversen, så er disse cigarer af rigtigt høj kvalitet – og de bliver endvidere rullet på en helt særlig måde. Davidoff-cigarer egner sig fint til begyndere, da de laver cigarer, der er i den helt milde ende.

Sådan finder du den rigtige champagne

moet_chandonFørste etape er overstået, og du har udvalgt den helt rigtige Nytårscigar, der skal sætte lidt ekstra kulør på aftenen. Nu er vi kommet til anden etape, og det er udvælgelsen af champagnen. Her hersker lidt samme problemstilling som i ovenstående, da der er mange, der måske ikke kan lide champagne – og andre som aldrig kunne drømme om at investere mange penge i en flaske boblevand. Uanset hvilken kategori du måtte tilhøre, kan du få lidt inspiration i dette afsnit, da det skal handle om både den billige og dyre champagne.

For langt de fleste, er udvalget allerede indskærpet grundet prisen, så vi kan lige så godt få det sort på hvidt. I nedenstående finder du dine valgmuligheder, baseret på pris.

  • Den billige. Her finder du billige varianter af champagnen, der sælges fra så lidt som 20-30 kroner. Udvalget i denne kategori er ikke rigtig champagne, med i stedet sparkling wine. Selvom du finder de billige varianter i denne kategori, kan du sagtens finde udgaver, der er meget velsmagende; særligt den klassiske Asti er meget populær.
  • Den lidt dyre. Næste prisklasse indeholder rigtig champagne fra Frankrig, og flaskerne i den lidt dyrere ende koster som regel 200-500 kroner. Klassikerne i denne kategori er champagne som Möet & Chandon, der om noget har fået en renæssance takket være popmusikken.
  • Ekstravaganza. Det er uden tvivl de færreste, der har råd eller lyst til at købe en champagne i denne kategori – men vi nævner den alligevel. I denne kategori finder du vintage-champagne, der koster fra 600 kroner opefter. Et af de legendariske eksempler er det champagne, der blev fundet ombord på det sunkne Titanic, som blev solgt for mere end 50.000 kroner.

Det står klart, at du naturligvis vælger en champagne, der passer til budget og temperament – men dernæst kan du med fordel vælge en champagne, der passer til netop dine smagsløg. Champagne varierer, ligesom vin, i smagen – lige fra det søde til sure til det tørre. Hvis du tænker at investere i en dyrere champagne, skal du dog ikke forvente at champagnen er meget sød. Dyrere champagne er altid en smule tør.

Tre Nytårs-drinks med champagne

Hvis hverken du eller dine gæster er de store connaisseurs, så kan du faktisk lave rigtigt velsmagende og lækre Nytårs-drinks med champagnen. Det er naturligvis selvsagt, at du ikke skal bruge en af flaskerne fra Titanic til denne slags. Drinks med champagne er ideelle som velkomstdrinks, da de er friske og velsmagende.

Vienna morning
1 ½ del gin
1 ½ del grapejuice
½ del St. Germain
Champagne
Ryst gin, juice og St. Germain. Hæld i et long drink-glas og top med champagne.

Tiger Lily Spritzer
½ del juice af passionsfrugt
3 del champagne
Lidt hindbær-likør
Hæld champagne og juice sammen i et long drink-glas. Top med likør.

Un Beso del Año Nuevo
¼ del friskpresset citron
¼ del juice af blodappelsin
½ del sirup
½ del Cointreau
1 del tequila
2 del Cava

Tilsæt alle ingredienser i en shaker – undtagen Cava’en. Tilsæt isterninger og omryst grundigt. Hæld drinken op i et champagneglas, og fyld op med Cava.

Sådan finder du det rigtige nytårstøj

Nu hvor du har fundet cigaren, champagnen og nytårsdrinken – så er det tid til det vigtigste (for os på 2trendy i hvert fald); det er nemlig tid til at finde nytårstøjet. I denne afsnit vil vi komme lidt ind på, hvad vi synes er fedt til nytår, og du kan finde inspiration til dit nytårsoutfit. Du kan blandt andet blive lidt klogere på valg af slips, butterfly og skjorte.

Slips

I anledning af nytåret finder mange unge mænd deres helt stive puds frem – og det indebærer som oftest en skjorte og butterfly eller slips. Et slips kan gøre rigtigt meget for dit outfit, og ofte er det noget af det første, som folk lægger mærke til. Nytåret giver endvidere anledning til at eksperimentere lidt med slipset, da årets sidste fest gerne må være lidt sjovere end normalt – også i forbindelse med valg af outfit. Når det så er sagt, så skal et slips naturligvis komplementere dit outfit, og ikke udelukkende skabe kontrast til resten af tøjet.

Når du vælger dit slips og efterfølgende binder slipseknuden, skal du huske, at længden på slipset har betydning. Spidsen af slipsen bør, ideelt set, ramme din bæltekant. Ikke over, ikke under – på bæltekanten. En anden ting du kan være opmærksom på, er bredden på dit slips. Her på 2trendy er vi vilde med de smalle slips, da de passer perfekt til et moderne og festligt look.

Når mange får et slips i hånden, så rammes de af panik over det der følger; nemlig at binde en slipseknude. Der findes utallige slipseknuder, fra de helt simple til de mere avancerede, og her på 2trendy vil vi gerne komme med et velmenende råd; glemt alt om fornemme knuder, og hold dig til den elegante four-in-hand. Det er en simpel og elegant slipseknude, der kilder alle de rigtige steder. Den er meget nem at binde, den er smal og fylder ikke for meget. Dertil kommer, at den passer til alle slags kraver. Lær den, husk den og brug den.

four-ind-hand

Den elegante four-in-hand er nem at binde.

Hvis du er på udkig efter et nyt slips, så er vi særligt vilde med disse modeller

–          Sort slips med ærmeholdere
–          Sort slips med ærmeholdere og seler
–          Rødt slips

Butterfly

Hvis du ikke vil have slips på i år, så skal du hive butterflyen frem. En butterfly er nemlig ikke kun forbeholdt galla- og bryllupsfester, for der er kommet fokus på en ny slags butterfly. Det er den farverige og sjove butterfly. Her på 2trendy synes vi, at butterflyen holder – og det kan tilføre et frisk pust til dit nytårstøj.

En butterfly kan gå til stort set alle slags outfit – hvorimod et slips, efter vores mening, i det store hele er forbeholdt finere påklædning. En butterfly kan bruges til både et jakkesæt, en cardigan, skjorte og jeans – og hvad man ellers måtte iklæde sig til nytår. Det rigtigt fede ved en butterfly er, at den kan komme i alverdens farver, mønstre og prints, som virkelig sparker gang i nytårstøjet. En butterfly er på mange måder lidt festligere end et slips, og det signalerer ofte en lidt sjovere tilgang til påklædning. Indrømmet, et slips kan også være sjovt og prangende, men der er bare noget helt særligt over en butterfly.

Når du skal finde den helt rigtige butterfly, så gælder lidt af det samme som ved valg af slips. Din butterfly skal komplementere dit nytårstøj – og ikke blot være prangende for at være det. Der vil dog, ifølge undertegnede, være lidt mere spillerum med en butterfly. Om det er fordi en butterfly forbindes med noget kulørt eller uformelt skal jeg ikke kunne sige, men det er som en butterfly må være lidt sjovere end slipset. Du kan med fordel vælge en farverig butterfly såfremt du vælger en klassisk hvid skjorte, da det vil give en fed og spændende kontrast. Vores butterfly med anker eller butterfly med leopard print kunne være et godt eksempel herpå.

Skjorte

Når det kommer til valg af skjorte, har du uendeligt mange muligheder – og der kommer flere til hele tiden. Hvad angår skjorten til nytåret vil de fleste formentlig vælge en mere formel udgave, og det er da også vores favorit her på 2trendy (til nytårstøjet i hvert fald). Du kan tænke på din skjorte som værende dét stykke tøj, der skal give dig selvtillid og stil. Hvis du iklæder dig den helt rigtige skjorte, der sidder tæt og perfekt, så føler du dig som en chef.

Når du skal vælge den helt rigtige skjorte, så er noget af det første du skal sikre dig, at kraven ikke er hverken for stor eller for lille. En lækker skjorte skal passe alle steder – også omkring halsen. For at finde den helt rigtige kravestørrelse kan du lynhurtigt lave finger-testen; hvis du kan få din pegefinger mellem kraven og halsen uden det store besvær, så er størrelsen helt rigtig.

En af de store fejltagelser som mange mænd laver, når de skal vælge en skjorte, er at den er alt for bred. Det ser tosset ud, og folderne omkring bæltet får blot din krop til at se større og mere klodset ud. Vælg en skjorte der passer til figur, og som sidder behageligt tæt omkring din brystkasse og ryg. De fleste skjorter kan findes i ’slim-fit’ – og det er altså ikke kun forbeholdt de mandlige modeller. Og nu vi er ved størrelsen, vælg en skjorte hvor ærmerne passer dig. Det skal helst være således, at ærmerne rækker lidt udover dine håndled, når ærmerne er knappet op.

Find dit nytårstøj hos 2trendy

Nu hvor vi har været igennem det meste til nytåret, og du har fået styr på både tøj, cigar, drinks og champagne – så vil vi gerne komme med en sidste hjælpende hånd. Vi vil nemlig gerne præsentere dig for nogle bud på nytårstøj, som vi selv er helt vilde med. Derudover har vi oprettet nytårs tilbud, hvor du kan købe skjorte, slips og butterfly med stor besparelse. Vi har sammensat mange fede outfits til nytåret, som du kan se billeder af nedenfor. Hvis du har lyst til at købe det samlede look, skal du blot klikke på billedet.

Outfit-1 Outfit-2 Outfit-3 Outfit-4 Outfit-5 Outfit-6Outfit-7 Outfit-8 Outfit-9

Slutteligt vil vi blot ønske dig et SUPER LÆKKERT Nytår, og vi håber, at du kigger forbi i 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *