Bliv kongen af lag-på-lag

Det har længe været kendt, at man bedre holder varmen, når man klæder sig ’lag-på-lag’. Det er sådan noget, du sikkert har fået at vide af din mor, inden du tog på kælketur eller skulle lege sneboldkamp. Derfor kan det også virke som noget, der absolut ikke har det fjerneste med herremoden at gøre. Men, det har det så sandelig.

Nu sidder du allerede og er snotforvirret, for hvad pokker er ’lag-på-lag’ overhovedet? Jo, når du ser den typiske unge, modebevidste mand på gaden – eller kigger dig selv i et spejl – så har han typisk et synligt lag tøj på; det være sig et par bukser og en t-shirt eksempelvis. Har han har en sweatshirt udenover sin t-shirt, så er der to lag – og har han endnu en jakke udenover, så er det tre lag. Giver det mening?

Lag-på-lag handler dybest set om at skabe den perfekte kombination af funktionalitet og æstestik. Du skal helst klæde dig, så tøjet sidder behageligt – samtidig med at du ser skidegodt ud. Det er også derfor, at lag-på-lag er så svært at mestre. Ofte kommer man til at ligne en blanding af Michelin-manden og en vagabond, og det er så absolut ikke hensigten.

Man klæder sig typisk i lag i forårs- og efterårsmånederne, da det er måneder hvor en vinterjakke ikke er påkrævet – og hvor det er for koldt med en enkelt t-shirt eller skjorte. Som du nok kan regne ud, så er det ved at være forårstid, så det er jo passende med dette indlæg.

Hvorfor anvende lag-på-lag?

Ja, det er jo et godt spørgsmål – for hvis det er svært at klæde sig æstetisk flot efter dette princip, hvad er så meningen med galskaben? Jeg kan give dig to: det er praktisk, og det er stilet.

outfit-blogDen praktiske dimension

Din mor havde ret, dengang hun bedte dig om at klæde dig i mange lag til de kolde dage med sne og slud. For det er nemlig en af de store, praktiske egenskaber ved at klæde sig efter lag-på-lag devisen. De mange lag holder rigtigt godt på varmen, hvorfor det egner sig så godt til forår og efterår.

En anden årsag knytter sig til det praktiske og det stilede. For tænk sig, at du har valgt de perfekte lag i forbindelse med dagens outfit – og du får det varmt? Ja, så tager du jo blot yderste lag af, og så er du stadigvæk hammerlækker inden under.

Den stilede dimension

Nu handler bloggen jo om herremode – og det skal dette indlæg også gøre. Ellers er der vist ikke så megen pointe i det. En af de fede egenskaber ved lag-på-lag i forbindelse med den personlige stil er, at du kan klæde dig ekstremt varieret. Der er næppe mange, der gider se på det samme tøj dag ud og dag ind – og det kan du komme til livs med lag-på-lag. Du kan nemlig hæve dig over bundniveauet ved at tilføje cardigans, skjorter, halstørklæder og accessories til dit outfit.

Farver kan vi ikke få nok af – og med lag-på-lag kan du tilføje et væld af farver til dit tøj. Hvis du har flair for sammensætning af farver, så er lag-på-lag din drøm. Forårs- og sommermoden er altid karakteriseret af mange farver og print, så det er som skabt til lag-på-lag metoden.

Lag-på-lag som chef

Hvis du ikke har helt styr på at sammensætte flere lag, så kan du i det følgende få nogle tommelfingerregler, der hjælper dig godt på vej. Nu er det kun fantasien, der sætter grænser. Og selvfølgelig den dårlige stil. Dårlig stil sætter altid grænser.

#1 Alle lag skal kunne bruges alene
Jep, den er god nok. Hvis du gerne vil klæde dig i lag-på-lag, så er en god tommelfingerregel, at alle dine lag skal kunne bruges for sig selv. Det kommer sig naturligvis af, at du kan få brug for at tage nogle lag af – og så ser det tosset ud, at de inderste lag er grimme, totalt umoderne eller upassende.

#2 De yderste lag skal, som udgangspunkt, være de længste
Der er naturligvis undtagelser, da det har været moderne med lange skjorter udover bukserne – men som udgangspunkt skal dine yderste lag være de længste. Det stilsikre valg er eksempelvis en ensfarvet eller ternet skjorte med en cardigan udenover. Det kan fungere med lange, indre lag – men du skal altså være skarp.

#3 Arrangér dine mønstre
Hvis du har et outfit bestående af mange lag, så kan du med fordel sørge for, at de arrangeret i den rigtige rækkefølge. Det kunne eksempelvis være en ternet skjorte inderst, en ensfarvet cardigan som lag nummer to og en ensfarvet blazer yderst. Hvis du blander mønstre og tern, så kommer du hurtigt til at se sjusket og uovervejet ud.

Essentielle lag

Der findes naturligvis nogle essentielle lag, som du altid kan rette dig efter. Og de kommer i det følgende.

cheap-monday#1 Det inderste lag
Det inderste lag skal være lækkert og behageligt. Hvis du er den afslappede type, så kan en ganske almindelig t-shirt med print eller striber være vejen frem. Er du mere til den formelle stil, så er en skjorte altid et sikkert valg.

#2 Det midterste lag
Her har du sådan lidt frit slag, men det typiske valg er naturligvis sweatshirts, cardigans eller strikketrøjer. Tidligere var en sweatshirt udenover en skjorte klart no-go, men det kan faktisk se ret så fedt ud. Er du til den klassiske del af herremoden, så kan du med fordel holde dig til ensfarvede cardigans. Er du lidt festlig, så kan du eksperimentere med kontrastfarver til dine cardigans.

#3 Det yderste lag
Det yderste lag er som regel en jakke af en art. Du kan med fordel vælge en jakke, der er meget let – og som er nem at have udenover flere lag. Vi har netop fået en sending forårsjakker hjem fra Elvine, der er som skabt til formålet.

Det blev afslutningen på vores guide til hvordan du klæder dig efter lag-på-lag metoden, og du er nu klar til at rocke den fede stil med flere stykker tøj. Har du noget at tilføje så hører vi gerne fra dig kommentarerne. Indtil næste gang vi ses, ønsker vi dig et fantastisk forår – og en endnu mere fantastisk sommer.

7 thoughts on “Bliv kongen af lag-på-lag

 1. Hvad er det for et sort ur som modellen har på det nederste billede?

  1. Hej. Det er et Triwa ur. Det kan findes her: http://www.2trendy.dk/shop/triwa-221s1.html

 2. OK, men der står ikke meget info omkring uret? Det står f.eks. intet om det er et stort ur eller noget? Vil det ikke være en idé at skrive nogle flere informationer, så man får en bedre fornemmelse af uret og evt. kvaliteten. Triwa har jeg hørt om før og er faktisk ikke så dårligt igen i forhold til holdbarhed, så det er jo positivt.

  1. Det ville være super at få så mange informationer på diverse tekster som muligt så det er taget med til efterretning. Og ja Triwa er faktisk fantastisk kvalitet til den pris.

 3. […] moderne vest En moderigtigt og moderne vest er perfekt i forbindelse med lag-på-lag metoden – og så er den superb som overgangstøj. En vest dele ofte vanende, men her på 2trendy synes […]

 4. Hvad hedder den blå sweatshirt med romertallet på. Hvad hedder mærket og hvor kan man finde den?

  1. Hej. Den hedder JDL og er fra JUNK de LUXE.
   Du kan finde den her: http://www.2trendy.dk/shop/junk-de-luxe-17277p.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *