5 måder at bruge dine t-shirts på

En t-shirt er et sikkert stykke tøj i alle mænds garderober – og ligesom jeans kan en t-shirt bruges til stort set alt. En t-shirt kan bruges som en del af alle slags outfit, og alt efter hvad du kombinerer den med, kan du trække din stil i forskellige retninger.

Du ved det sikkert ikke, men da man startede med at lave t-shirts blev den udelukkende brugt som undertøj – præcis som underbukser og undertrøjer. Men senere fandt man ud af, at t-shirts også var glimrende som arbejdstøj, da en t-shirt jo er mere behagelige en sweatshirts og skjorter i varmt vejr.

Efter arbejdsstyrken tog t-shirten til sig, fik man øjnene op for den indenfor modeverdenen – præcis som det er sket med skovmandsskjorter, cowboyjakker, jeans og nu også arbejdstøj fra fx Engel Original eller Dickies. Her blev den velkommet med åbne arme, og resten er, som man siger, historie.

Selvom du sikkert ofte, stadigvæk, bruger dine t-shirts som underlag for eksempelvis skjorter eller sweatshirts – så er den stadigvæk et sikkert valg om sommeren, til hverdag og til fest.

Sådan får du det meste ud af dine t-shirts

Det er jo næppe nogen hemmelighed, at herremoden er mildest talt omskiftelig – og at farverne, mønstrene, prints og stilen er foranderlig. Derfor har du sikkert også mange t-shirts i skabet, som måske ikke lige er sagen just nu, men der er stadigvæk masser af muligheder for at tage dem i brug. I dette afsnit skal vi kigge lidt på forskellige typer af t-shirts, og i hvilke sammenhænge man kan bruge dem.

Den klassiske polo
Det hed sig tidligere, at poloen var golfspillerens domæne – men det blev stille og roligt ændret med mærker som Lacoste og Ralph Lauren, der gjorde poloen til et ikon indenfor herremoden. I dag har de fleste modemænd en polo eller to i skabet, og den er superlækker at traske rundt i om sommeren.

En polo er utroligt alsidig, og den kan uden problemer smides sammen med et par jeans, chinos eller shorts. Her til sommer kommer der fokus på stærke farver, prints og mønstre – så en lækker polo med prints eller farver er ikke dumt.

Brug den sammen med: hvide bukser, cowboyshorts eller jeans.

Den stribede t-shirt
Den stribede t-shirt – i historisk sammenhæng – kaldes ofte også for den nautiske t-shirt. I den forbindelse er t-shirten blå- og hvid stribet, og den er om noget et klassisk ikon indenfor herremoden. Brugt i forskellige sammenhænge og med flere renæssancer på bagen har den bevist sit værd.

Den moderne, stribede t-shirt reserverer sig ikke kun til blå og hvid, men gør brug af de moderne farver. Hvis du er vild med striber, så kan du friske garderoben op med t-shirts fra bl.a. Just Junkies eller Solid, der laver nogle lækre, stribes tees.

Brug den sammen med: en stribet t-shirt kan bruges sammen med det meste, men særligt jeans og cowboyshorts er en vinder til sommer.

Just-Junkies-AndrewOmbyt-Just-Junkies-James-S-Olive-profil-p Solid-elia

Den grafiske t-shirt
Der er om noget kommet fokus på prints og farver indenfor herremoden. Særligt i de senere år er der blevet designet og produceret t-shirts med statements, farver og prints en masse. Den grafiske t-shirt er kommet for at blive, og den moderne, unge mand har naturligvis et par stykker hængende i skabet.

En af de fede ting ved den grafiske t-shirt er endvidere, at den aldrig rigtigt bliver umoderne. Har du nogle gamle sager hængende, så kan du med god samvittighed tage dem på – og blot udtrykke overfor kammeraterne, at ”den er retro”. Hvis du er vild med grafiske t-shirts, så skal du helt sikkert tjekke Cityfellaz eller Panuu ud.

Brug den sammen med: chinos, lyse jeans og blazere.

cityfellaz-bonesPanuu-heavy screwed-hawaii

V-halsen
Den er måske ikke heeeelt så moderne nu, som den var engang. Men ikke desto mindre kan du stadigvæk finde brug af din v-hals t-shirt. Du kan nemlig stadigvæk se super godt ud i en v-hals, hvis du vælger resten af dit outfit med omhu.

Et rigtigt fedt alternativ til den klassiske v-hals er t-shirts med rund hals. Særligt Just Junkies laver modeller med stor udskæring, der passer perfekt til sommerens komme. Du kan med fordel have et par stykker at vælge imellem; en i en stærk farve, og en mere afdæmpet version.

Brug den sammen med: denim jeans, blazere og shorts.

Alfred Grey Navy (2)-p minimum-reneGeorge Bordeaux Offwhite (5)-p

Farfars t-shirt
Den var ualmindeligt populær for år tilbage, og blev båret af unge mænd overalt. Du kender den sikkert godt; det er den klassiske farfar t-shirt med knapper. Den er stadigvæk at finde i dag, og er blevet opdateret med flere farver og bedre pasform.

Farfar t-shirten kan være et rigtigt godt valg til sommeren, da den kommer i mange farver – og fordi den er meget luftig at have på. Den er særligt fed hvis du også gør brug af accessories som fx en keyhanger eller et lækkert ur. Hvis du er vild med farfar t-shirten, så er mærket Solid din nye ven.

Brug den sammen med: denim jeans, cowboyshorts eller chinos.

minimum-enricominimum-grandadsolid-pedro

Selvom vi bruger vores t-shirts til daglig – og derfor ikke tænker så meget over det – så er det en af de beklædningsdele, der har revolutioneret og udfordret herremoden allermest. Dette blogindlæg her på 2trendy har forhåbentligt gjort dig lidt klogere på t-shirten, og givet dig inspiration til hvordan du kan bruge dem du allerede har.

Husk at du naturligvis også kan få opdateret eller udvidet garderoben med lækre t-shirts fra 2trendy. En af de helt store fordele ved t-shirten er jo også, at den ofte er billig at købe – og tilmed holder længe. Og med det vil vi sige tak for denne gang. Vi ses.

Husk at du altid kan finde 2trendy på FacebookGoogle+Twitter og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *